MVO en Duurzaamheid

Bij Planders zijn we ons bewust van de impact die we kunnen hebben op de (directe) opgeving, en de bijdrage die wij daarin kunnen leveren. Ook zijn we ons bewust van de impact van onze bedrijfsvoering op het milieu. In veel van onze afwegingen nemen we deze onderwerpen als belangrijke factor mee. Hieronder een greep uit de keuzes die we tot nu toe hebben gemaakt.


MVO

Lokale betrokkenheid

Planders investeert minimaal 5% van de beschikbare uren pro-deo in projecten/initiatieven in de directe omgeving. 

Doelen welke wij ondersteunen

Veense G-Band

De Veense G-Band is een initiatief waarbij mensen met een verstandelijke beperking samen muziek gaan maken. Dit onder leiding van ervaren muziekdocenten en een groep enthousiaste vrijwilligers. Om het verhaal van de band zichtbaarder te maken heeft Planders voor de band verschillende communicatiemiddelen gesponsord, ontworpen en gerealiseerd, waaronder flyers en roll-up banieren.

Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg

Door het organiseren van verschillende activiteiten dragen de vrienden bij aan het beleefbaar houden en maken van de rijke geschiedenis van landgoed Prattenburg. Zo dragen de vrienden hun steentje bij aan het duurzaam in stand houden van het Landgoed met zijn cultuurhistorische waarden, natuurwaarden en flora & fauna. Planders ondersteund de stichting op regelmatige basis bij het professionaliseren van verschillende uitingen, o.a. certificaten, flyers, wandelkaarten, etc. Ook sponsoren we de elektronische tijdwaarneming voor de PrattenburgRun

Stichting Leergeld Veenendaal

Stichting Leergeld helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen in Nederland. Onze 111 lokale Leergeldstichtingen, waaronder Veenendaal, zorgen ervoor dat deze kinderen in Nederland dezelfde kansen hebben als leeftijdsgenoten. Zo helpen we bijvoorbeeld met schoolspullen, een laptop, een fiets, zwemles, sport, muziekles of een verjaardagspakket. Ouders kunnen zo het beste aan hun kind geven, en elk kind kan meedoen! Planders doneerde de restant voorraad van de schoolspullen uit de overname van Zelfkleuren.nl.

SchuldHulpMaatje Veenendaal

De Stichting stelt zich ten doel het voorkomen en oplossen van financiële schuldhulp problematiek van particuliere hulpvragers. Dit door het bieden van begeleiding op Pro Deo basis door adequaat opgeleide vrijwilligers. Om de zichtbaarheid en de professionele aanwezigheid te vergroten sponsorde, ontwierp en realiseerde Planders samen met Oxonia twee beachvlaggen.


Duurzaamheid

100% Zonnestroom

De stroom voor ons kantoor en de electrische vervoersmiddelen komt bij ons van het dak.

Vervoer

Voor onze reisbewegingen maken we zoveel als mogelijk gebruik van het openbaarvervoer. Als de situatie dit minder goed mogelijk maakt maken we zoveel als mogelijk gebruik van hybride aangedreven auto's.