Nieuws: Duurzaam : WarmteScan kantoor Planders

Gepubliceerd op 25 maart 2021 om 10:57

Afgelopen week hebben we de adviezen ten aanzien van de warmtescan ontvangen, waarmee we aan de slag kunnen.

Afgelopen 2 jaar is al het glas al vervangen voor HR++, is de verwarmingsinstallatie verdeeld in zones (alleen stoken in ruimten die worden gebruikt) en 'waterzijdig ingeregeld' waarmee al een serieuze optimalisatie slag is gemaakt. In januari 2021 hebben we een warmtescan van onze kantoorlocatie laten maken om gericht aan de slag te kunnen gaan met warmte lekkage, want verspilling is pas echt zinloos.  

Vroeg in de ochtend op 25 januari is Teun van Roekel van het Energieloket Veenendaal bij onze kantoorlocatie langsgeweest om een uitgebreide warmtescan te maken.

Een warmtescan wordt gemaakt met een speciale warmtebeeldcamera, die infrarode warmtestraling kan vastleggen. Daarom staat het ook bekend als infraroodfoto. In de camera zit een zogeheten microbolometer, die opwarmt door infrarode straling. De temperatuurverschillen worden omgezet in elektrische spanning, die weer wordt omgezet in een afbeelding. Op het apparaat geeft blauw koude en rood warmte aan.

 

De gemaakte scan leverde gelukkig geen dramatische warmte lekken op. Uiteraard zijn er wel een aantal aandachtspunten aan het licht gekomen. Die gaan we de komende jaren oppakken.

Een warmtescan geeft een mooi beeld van de 'duurzaamheidsstatus' van het vastgoed. We kunnen het iedereen aanraden.